يکشنبه ٤ آذر ١٤٠٣ :: ١٨:١٩

فناوری در خدمت سلامت پوست و مو

فناور پارک علم و فناوری لرستان شامپو گیاهی تولید و تجاری‌سازی کرده که علاوه بر حفظ سلامت مو آماده صادرات و ارزآوری است.

فناوری در خدمت سلامت پوست و مو

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری لرستان به نقل از خبرگزاری فارس، ایمان شادکام ایده‌پرداز و مخترع خرم‌آبادی است که ۳۸ سالن سن دارد و به سمت تولید محصولات فناورانه و دانش‌بنیان رفته است.

او می‌گوید: از همان نوجوانی کنجکاو بودم و به محیط اطراف و اشیا نگاه خاصی داشتم. من معتقد هستم استعداد در درون هر کسی نهفته است فقط باید بتوان آن را شکوفا و بعد از آن پیگیر شد.

این مخترع خرم‌آبادی شامپو گیاهی تولید و تجاری‌سازی کرده که علاوه بر حفظ سلامت مو آماده صادرات و ارزآوری است.

تولید را به پشت‌میزنشینی ترجیح دادم

او می‌گوید: خداوند به هر کس استعداد و توانایی داده من هم متوجه شدم که اگر سراغ ایده‌پردازی و اختراع بروم بهتر جواب می‌دهد تا اینکه پشت‌میزنشینی و شغل دیگری را انتخاب کنم.

این مخترع و فناور خرم‌آبادی می‌گوید: به دنبال این بودم که محصولی را تولید کنم که بازار توان رقابت با آن را نداشته باشد و از طرفی یک محصول جدید و انحصاری هم باشد. در واقع دنبال محصولی رفتیم که خلأ آن در بازار حس شود همین شد که وارد عرصه ثبت اختراع، تولید و تجاری‌سازی شدم.

اولین اختراع ساخت یک ساعت دیجیتالی

اولین محصولی که اختراع کردم یک ساعت دیجیتالی عقربه ال‌ای‌دی بود که از سال ۸۴ تا ۸۶ ساخت و ثبت آن به طول انجامید. اختراعی که به تولید رسید اما نتوانستم آن را تجاری‌سازی و به تولید انبوه برسانم کنم چون پشتوانه مالی نداشتم.

پودری برای شستشوی دست تعمیرکاران

سال ۱۳۸۶ یک پودر شوینده گیاهی برای شستشوی دست تعمیرکاران و فنی کاران تولید کردم که مشابه داخلی و خارجی نداشت محصولی با فرمولاسیون انحصاری. محصولی که تولید کردیم علاوه بر شستشوی کامل یک ضدعفونی هم محسوب می‌شود همچنین خراش و آسیب‌های دست را هم به‌مرور زمان از بین می‌برد نکته دیگر اینکه از اگزما پوستی هم جلوگیری می‌کند.

چندین سال طول کشید تا توانستیم محصول را تولید و به بازار عرضه کنیم، یعنی از سال ۸۶ تا ۹۴ درگیر ساخت این محصول بودیم. بعد از اینکه محصول را تولید و آزمایش کردیم،  با گرفتن مجوزها و استانداردهای لازم توانستیم نمونه نیمه‌صنعتی محصول را وارد بازار کنیم.

برای تولید این محصول از همه توان و ظرفیت و سرمایه شخصی خود و خانواده استفاده کردیم؛ یعنی حتی ماشین شخصی و طلاهای همسر خود را فروختم تا توانستم محصول نیمه‌صنعتی را تولید کنم.

پودر شوینده تنها مربوط به صنف تعمیرکاران نیست بلکه حدود ۱۵۰ حرفه را در بر می‌گیرد، یعنی هر کسی که با نفت و گریس و روغن سر و کار دارد می‌تواند از ابن پودر استفاده کند. محصولی که ما تولید کردیم مشابه داخلی و خارجی ندارد و اتفاقاً مورد استقبال هم قرار گرفت و سال ۹۷ توانستیم به تولید صنعتی برسانیم.

شامپویی که از ریزش مو جلوگیری می‌کند

اما از سال ۹۷ تا ۹۹ هم سراغ ساخت یک شامپو گیاهی رفتم شامپویی با نام «زی بر» محصولی که هم  خیلی زود تمیز می‌کند هم سریع مشتری پیدا می‌کند. سال ۹۹ از طریق سازمان غذا و دارو توانستیم مجوز ساخت و تولید آن را بگیریم.

شامپو گیاهی هم یک محصولی است که مشابه داخلی و خارجی ندارد و فرمولاسیون آن انحصاری است. این شامپو گیاهی نسبت به محصولات دیگر ضرر و زیان کمتری دارد، تنظیم‌کننده چربی موی سر است، باعث رویش مجدد می‌شود، از ریزش مو جلوگیری می‌کند و برطرف‌کننده زخم پوست سر نیز هست.

محصولی که قابل رقابت در بازارهای جهانی است و نمونه آن را به آلمان، امارات و عراق ارسال کردیم که تأیید شده است. یعنی محصول ما آماده صادرات و ارزآور برای کشور است منتظر هستیم که کانالی برای صادرات پیدا کنیم‌.

استقبال بازار از محصولات فناورانه

محصولات ما با استقبال بازار مواجه هستند چون هم جدید و هم اینکه فناورانه هستند، به دنبال این هستیم که با تبلیغات تلویزیونی آنها را به مردم معرفی کنیم.

اولین کار برای بازاریابی جلب‌اعتماد مصرف‌کنندگان است بعد از آن توزیع محصول به‌صورت مویرگی است.

کار را با یک میلیون شروع کردم

راستش را بخواهید پله‌پله شروع و با یک میلیون تومان و از مخلوط‌کن دستی شروع کردم و اما امروز توانستم به کارخانه برسم و دستگاه‌ها و تجهیزات به‌روز را ساختیم که توان تولید انبوه دارد. جالب اینجاست دستگاه‌ها خط تولید را خودم طراحی و ساخته‌ام و همین هم به من در کاهش هزینه‌ها کمک قابل‌توجهی کرد.

مسیر برای فناوران هموار است

اگر نظر من را در خصوص حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور بخواهید باید بگویم به نظر من شرایط در حال حاضر برای مخترعان هموار است اما نیاز است که خود مخترعان و نخبگان هم پای‌کار بیایند و سختی‌ها را تحمل کنند. یک مخترع، فناور  و تولید کنده باید سختی‌ها را به جان بخرد و البته باید عشق و علاقه هم در میان باشد.

گاهی در همین مسیری که پیش گرفتم پیش‌آمده نه‌تنها درآمدی نداشته‌ایم بلکه از جیب هم مایه گذاشته‌ایم اما چون سختی‌ها را تحمل کردیم امروز توانسته‌ایم به تجاری‌سازی برسیم مرحله‌ای سخت و دشوار.

مشوق مادی و معنوی قطعاً مهم است اما تا زمانی که انسان خودش اراده به خرج ندهد نمی‌تواند کاری از پیش برود انسان اگر به هدفی که برای خودش تعیین کرده ایمان داشته باشد کارها پیش می‌رود.

او با اینکه زمان زیادی صرف شده تا به هدفی که تعیین کرده‌ام برسم می‌گوید: من برای خودم یک برنامه تعیین کرده‌ام که رصد می‌کنم آیا روبه‌جلو رفته، روبه‌عقب و یا درجا زده‌ام و حالا می‌بینم که هر چند در مواردی حرکت لاک‌پشتی بوده اما متوقف نشده‌ام  و این برای من خیلی مهم و ارزشمند است.

افزایش اشتغال با رونق کار

اشتغال‌زایی در حال حاضر حدود ۱۰ نفر به طور مستقیم است اما قطعاً با رونق کار اشتغال ما به بیش از صد نفر به شکل مستقیم و غیرمستقیم هم می‌رسد.

ایده‌ای موفق است که به تجاری‌سازی برسد

مهم‌ترین هدف من از اینکه این مسیر را انتخاب کردم تولید و تجاری‌سازی بود، چرا که اگر محصولی به تولید و تجاری‌سازی نرسد صرفاً یک کار علمی است.

من ده اختراع در حوزه پزشکی، مکانیکی، برق و  شیمیایی داشته‌ام که سه مورد آن ثبت شده و مابقی هم در حال ثبت هستند. برای من مهم‌تر از ثبت این بوده که بتوانم محصولی را به بازار عرضه کنم که سلامت جامعه را تضمین کند نه اینکه استفاده از آن بر مشکلات مردم بیفزاید.

 برای تولید یک محصول یک دوره دانشگاهی را طی می‌کنم پس از ایده شروع به تحقیقات و مطالعه می‌کنم و به جایی می‌رسانم و بعد از آن آزمون و خطاها را می‌گیرم و استانداردهای لازم را رعایت می‌کنم.

از نگاه من ایده و اختراعی موفق است که علاوه بر اینکه جدید باشد نیاز بازار را هم بر طرف کند و قیمت مناسبی هم داشته باشد.

هر محصولی که تولید می‌کنیم رفاه شهروندان را در نظر داریم، ۲۴ سال از جوانی‌ام را پای این اختراعات و تولید و تجاری‌سازی آنها گذاشته‌ام تا بتوانم قدم مثبتی در راه پیشرفت استان و کشورم بردارم.

تولید برای رفاه مردم حس خوشایندی است

 

خیلی‌ها از من می‌پرسند که چرا شغل دولتی یا راحت‌تری را دنبال نکرده‌ای و من پاسخم این است: در شغل دولتی همه چیز مشخص است و قدرت ریسک نداری حتی به لحاظ مادی هم نمی‌توانی خیلی مانور دهی اما در تولید به‌ویژه در حوزه فناوری و دانش‌بنیان قضیه کاملاً متفاوت است چون امکان ارتقا وجود دارد هم  به لحاظ مالی سطح زندگی و حتی شغلی، و از اینکه می‌توانی محصولی برای رفاه مردم تولید کنی حس خیلی خوبی در انسان ایجاد می‌کند.

امتیازدهی