اخبار > راه اندازی مراکز نوآوری صنعت محور در لرستان تسریع شود
راه اندازی مراکز نوآوری صنعت محور در لرستان تسریع شود
در دیدار مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت با واحدهای فناور پارک علم و فناوری لرستان بر تسریع راه اندازی مراکز نوآوری صنعت محور در لرستان تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری لرستان، صبح امروز(چهارشنبه 3 اسفند) مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت و رئیس و معاونین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در جلسه ای که با حضور واحدهای فناور و دانش بنیان در محل این پارک برگزار شد، از نزدیک در جریان فعالیت های فناورانه قرار گرفتند.
در این دیدار دکتر امیرحسین اسدی، مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه دانشگاه و صنعت بدون اتصال به یکدیگر به هیچ جایی نمی رسند، گفت: محل توسعه استارتاپ ها در دل صنعت است و پس از طی مراحل اولیه باید سریعا وارد شهرک صنعتی شوند اما در حال حاضر این روند برعکس شده است.
وی درخصوص راه اندازی پردیس های صنعتی تحت عنوان مراکز نوآوری صنعت محور، افزود: راه اندازی این مراکز در اکثر استان های کشور آغاز شده که امیدواریم در لرستان نیز روند ایجاد آن در صنایع فعال و بزرگ استان زیرنظر پارک علم و فناوری انجام شود.
اسدی با اشاره به مشکلات فناوران در حوزه بازار، اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از فناوران براساس نیاز جامعه تولید نمی کنند و این امر موجب شکست آنها شده است.
مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: فناوری باید براساس نیاز صنعت ایجاد شود اما در حال حاضر این روند در استارتاپ ها برعکس شده و فناوری هایی تولید می کنند که صنعت متقاضی آنها نیست و درنتیجه محکوم به شکست هستند.
وی با اشاره به لزوم اتصال و ارتباط هر چه بیشتر صنعت و دانشگاه، بیان کرد: دانشگاه وظیفه ای جز تربیت دانشجو برای حوزه صنعت ندارد و برای تحقق این امر می توان از برگزاری تورهای صنعتی برای دانشجویان و استارتاپ ها، ایجاد دفاتر برای صنایع برتر استان در پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها، اجازه تدریس به صنعتگران پیشکسوت استان برای دانشجویان، برگزاری صبحانه کاری با حضور صنایع برتر، مسئولان استانی و استارتاپ ها بهره برد.
اسدی تصریح کرد: وزارت صمت و به تبع شرکت شهرک ها وظیفه دارند به استارتاپ ها کمک و از آنها حمایت کنند و در این راستا رویکرد جدید این وزارت، تبادل فناوری دانش بنیان با دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری است و ادارات صنعت، معدن و تجارت استانها براساس این شاخصه ها ارزیابی خواهند شد.
در ادامه دکتر فرهاد نامداری، رئیس پارک علم و فناوری لرستان با اشاره به عقب ماندگی تاریخی استان خصوصا در حوزه صنعت، گفت: مشکلات استانهای محروم از جمله لرستان، بسیار متفاوت از مشکلات استانهای توسعه یافته است و برخی از قوانینی که به نفع فناوران تبیین شده است در استان اجرایی نمی شود.
وی افزود: نیاز است با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت مشکلات صنایع استان احصا شود و در این خصوص پارک آمادگی دارد 50 درصد هزینه رفع نیازهای فناورانه صنایع استان توسط شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک را تقبل کند.
نامداری گفت: آمادگی داریم با همکاری صنعت، معدن و تجارت لرستان پردیس های فناوری مشترک را در استان احداث کنیم.
دکتر بهمن جعفری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بر ضرورت همکاری با پارک علم و فناوری در دایر کردن دفاتر صنایع بزرگ استان در پارک و دانشگاه و برگزاری تورهای صنعتی و جلسات هفتگی با صنعتگران و استارتاپ ها تاکید کرد و گفت: سازمان صمت استان در قالب ستاد تسهیل پیگیر حل مشکل مالیاتی واحدهای صنعتی که آرندی آنها در پارک مستقر است خواهد شد.
در ادامه این جلسه تعدادی از واحدهای فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری لرستان به بیان مشکلات و دغدغه های خود پرداختند و از عدم تعامل موثر دستگاه های اجرایی استان با فناوران گلایه کردند.
در پایان این بازدید، دکتر اسدی و هیات همراه از واحدهای فناور و دانش بنیان مستقر در پارک استان بازدید و از نزدیک در جریان محصولات و مشکلات این واحدها خصوصا مشکلات واحدهای حوزه IT با توجه به مشکلات پیش آمده قرار گرفتند و جهت رفع آنها قول پیگیری و مساعدت دادند.