جمعه ٢٤ مرداد ١٤٠٢ :: ٠٨:٥٥

تولید سنگ مصنوعی با استفاده از مواد پلیمری توسط فناور پارک علم و فناوری لرستان

سید علی موسوی، فناور جوان لرستانی است که توانسته چند محصول را در حوزه مواد پلیمری ثبت اختراع و تجاری سازی کند، محصولاتی که به گفته او در صورت حمایت می‌تواند منجر به راه‌اندازی یک کارخانه بزرگ در کشور و حتی خاورمیانه شود.

تولید سنگ مصنوعی با استفاده از مواد پلیمری توسط فناور پارک علم و فناوری لرستان

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری لرستان به نقل از خبرگزاری فارس، سید علی موسوی به واسطه یک سفر به تهران با صنعت پلاستیک سازی آشنا و همانجا تصمیم می‌گیرد، وارد عرصه تولید مواد پلیمری شود.

این فناور جوان که ۳۶ سال سن دارد و اهل خرم‌‌آباد است، مطالعات و تحقیقات مفصلی را در حوزه مواد پلیمری شروع و حتی در یک دوره و آزمون در همین زمینه هم شرکت می‌کند.

او پس از چند سال تحقیق و آزمون و خطا بالاخره سال گذشته موفق می‌شود انواع محصول‌ کورین از جمله ظرفشویی و روشویی کوریَن و صفحات کابینت، انواع سنگ‌های پلیمری نمای داخل و خارج ساختمان و اکسسوری‌های پلیمری ساختمان را تولید و ثبت اختراع کند.

نکته قابل توجه در خصوص محصولات تولیدی این شرکت تولیدی، کیفیت بالا و از طرفی قیمت مناسب محصولات نسبت به مشابه خارجی است.

او می‌گوید: به جرات می‌توانم بگویم اگر حمایت مالی از ما انجام شود، می‌توانیم به عنوان یکی از بزرگترین کارخانه‌های کشور و حتی خاورمیانه مطرح باشیم.

با موسوی که مدیرعامل این شرکت دانش بنیان و کارشناس ارشد شرکت برق قدرت است گفت‌وگویی انجام داده‌ایم، که در ادامه می‌خوانید.

چطور شد به سمت تولید رفتید؟

حدود سه سال پیش سفری به تهران برای خرید کتاب داشتم، در این سفر با یکی از دوستانم که در صنعت پلاستیک سازی کار می‌کرد اتفاقی برخورد کردم.

راجع به چند و چون کارش از او سوالاتی پرسیدم چون کلا آدم کنجکاوی بودم، وقتی توضیحات لازم را در خصوص پلاستیک و پلیمر مطرح کرد متوجه شدم می‌توانم در این کار موفق باشم.

بعد از آن ملاقات مطالعاتی را در حوزه مواد پلیمری شروع کردم ، علاوه بر این تحقیقات میدانی هم انجام دادم و حدود شش ماه درگیر تحقیق، بررسی و خواندن مقالات در حوزه مواد پلیمری بودم.

تا اینکه بعد از ۶ ماه یکی از شرکت‌های خارج از کشور یک دوره محدود در حوزه مواد پلیمری در تهران برگزار کرد که شرکت در آن نیازمند موفقیت در آزمون ورودی بود.

با توجه به مطالعاتی که من در حوزه مواد پلیمری داشتم، توانستم نمرات لازم را برای ورود به این دوره کسب کنم، بعد از شرکت تمام مراحل را با موفقیت پشت سر گذاشتم.

شما سراغ ساخت چه محصولاتی رفتید؟

شرکت ما در دو حیطه سنگ‌های پلیمری یا مصنوعی و صفحات کورین فعالیت دارد که مواد اولیه و اصلی هر دو‌ آنها پلیمر است.

مواردی که محصولات شما را از تولیدات بازار متمایز می‌کند؟

مصرف کنندگان سینک‌های کورین قبل از اینکه ما به این عرصه ورود کنیم انتقادهایی مبنی بر مقاوم نبودن سینک‌ها کورین در مقابل مواد شیمیایی و اسیدی، تغییر رنگ و خش پذیر بودند.

اوایل سال گذشته که به لحاظ علمی و عملی تجربه لازم را کسب کردیم، یک واحد را در خرم‌آباد اجاره و از همان اول مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز را تهیه کردیم.

ما تصمیم گرفتیم محصولی بسازیم که هم خش پذیر نباشد هم در برابر مواد شیمیایی و اسیدی مقاوم و هم تغییر رنگ ندهد.

مرداد ماه سال گذشته مشغول تولید محصول به صورت آزمون و خطا شدیم و این روند پنج ماه طول کشید، خیلی مواقع تا دیروقت در کارگاه بودیم و شب را همانجا می‌گذراندیم.

هر بار یک سری مواد را اضافه و کم می‌کردیم تا اینکه بعد از پنج ماه به محصول مورد نظر رسیدیم و توانستیم محصولی تولید کنیم که رضایت مشتری را جلب کند، علاوه بر مواردی که اشاره شد استحکام محصول را هم افزایش دادیم به طوری که در برابر ضربات سنگینی هم مقاومت می‌کرد.

فکر می‌کنم در حوزه سنگ نما هم محصولی را ثبت اختراع کردید؟

بله، ما سنگ نمایی تولید کردیم که علاوه بر جذب آب بالا از استحکام زیادی هم برخوردار است، محصولی که فرمول سختی داشت، اما ما با تغییراتی توانستیم یک محصول فناور را تولید کنیم.

کی توانستید محصولات را ثبت اختراع کنید؟

بهمن ماه سال گذشته، طرح ها را به پارک علم و فناوری استان ارائه کردیم که با روی باز قبول کردند.

پس از اینکه تمام مراحل را با موفقیت در آزمایشگاه پشت سر گذاشتیم به عنوان شرکت فناور با پارک علم و فناوری قرار داد بستیم.

محصول شما مشابه داخلی یا خارجی دارد؟

مشابه داخلی کورین که در کشور مشاهده نشده است، ممکن است محصولی هم باشد، اما همه مواردی که ما لحاظ کردیم در این محصولات وجود ندارد‌. در واقع با ابتکار و خلاقیت و اضافه کردن همه فاکتورهای مورد نیاز یک محصول نوآورانه را تولید کردیم.

نکته مهم دیگر اینکه علاوه بر کیفیت محصول که قطعا با مشابه خارجی قابل رقابت است، قیمت مناسب این محصول است، مشابه خارجی محصول ۵ یا شش برابر محصول تولیدی ما است.

با جرات می‌گویم می‌توانیم محصولات شرکت را صادر کنیم.

با چقدر شروع کردید؟

با ۱۵۰ میلیون تومان که هزینه شخصی بود کار را شروع کردیم، اما در ادامه چون آزمون و خطا زیاد داشتیم و دور ریز مواد داشتیم مجبور به دریافت تسهیلات شدیم.

محصول را تجاری سازی کرده‌اید؟

بله، به مرحله تجاری سازی رسیده است، اما چون شرکت نو پا است به تدریج شروع به تجاری سازی کردیم، حدود هفت یا هشت ماه است که محصول ما به صورت انبوه تولید می‌شود.

چند نفر در حال حاضر مشغول هستند؟

اکنون ۴ نفر مشغول هستند، اما اگر حمایت باشد به ۲۰ نفر هم می‌تواند افزایش پیدا کند.

مواد اولیه مورد نیاز در استان موجود است؟

۸۰ درصد مواد اولیه در خود استان موجود است، و این اتفاق خوبی است چون سرمایه در استان به گردش درمی‌آید.

یکی از بهترین مواد معدنی برای ساخت صفحات کورین در الیگودرز تولید می‌شود، حتی در جهان هم جزو رتبه‌های بالا هستیم.

من چند هدف داشتم اولویت اول اینکه کارگاه در استان باشد، نکته دوم مواد اولیه در خود استان تهیه باشد تا هم سرمایه در استان در گردش باشد هم اشتغال زایی ایجاد شود.

برندهای صفحات کورین در تبریز و تهران است در واقع کل بازار در دست آنها است، و امروز لرستان تنها استانی که قد علم کرده و در این زمینه فعالیت دارد.

زمانی که شرکت ما ثبت شد پیشنهاداتی از تهران و شرکت‌های بزرگ داشتیم، اما قبول نکردیم چون هدف من تولید محصول در استان بود، حتی پیشنهاد صادرات به کشورهای همسایه را هم داشتیم اما چون می‌خواستند با برند دیگر استان‌ها باشد قبول نکردم.

پس بازار خوب است؟

بله ، اگر حمایت‌ باشد بازار خوبی داریم حتی می‌توانیم به کشورهای اطراف هم صادرات داشته باشیم، هم به لحاظ علمی توانایی داریم هم مواد اولیه مورد نیاز در استان موجود است.

به جرات می‌توانم بگویم اگر حمایت مالی از ما انجام شود، می‌توانیم به عنوان یکی از بزرگترین کارخانه‌های کشور و حتی خاورمیانه مطرح باشیم.

قبل از ورود به این عرصه مشغول چه کاری بودید؟

قبل از اینکه وارد عرصه تولید بشوم در کار استخراج سنگ بودم و در کنار آن مشغول تحصیل هم بودم، اما همیشه دوست داشتم کار تولیدی داشته باشم تا اینکه محصول خامی را عرضه کنم.

در واقع دوست داشتم یک فناوری در استان خودم ایجاد کنم و با راه اندازی یک واحد دست چند جوان را بگیرم.

از اینکه پا به عرصه تولید گذاشتید، راضی هستید؟

ببینید هر کار تولیدی سختی خاص خودش را دارد، اما باید اراده، صبر و همت داشته باشی. در ساخت این محصولات خیلی جاها شکست و ضرر داشتیم، اما چون امیدوار بودیم و توان تولید محصول مورد نظر را داشتیم راه را ادامه دادیم.

سختی هست اما مهم این است که بتوانی سختی‌ها را شکست دهی، آن وقت ارزش محصول برای خودت و دیگران افزایش پیدا می‌کند.

من با جدیت و توان به کارم ادامه می‌دهم، اگر مسوولان حمایت کنند زودتر به نقطه مد نظر می‌رسم، حمایت هم نکنند، باز راهی پیدا می‌کنیم تا تولیدات افزایش پیدا کند.

نکته‌ای که خیلی من را خوشحال می‌کند، رضایت و تعجب مصرف کنندگانی است که محصول را خریداری می‌کنند، آنها برایشان مایه تعجب است که این محصول در استان تولید می‌شود چون قبلاً برندهای خارجی هم که استفاده کرده‌اند نقص داشته است.

برای توسعه کار به چقدر نیاز دارید؟

ماشین آلات یکی از عمده‌ترین کارهای برای تولید ما است اگر ماشین آلات پیشرفته در اختیار داشته باشیم سرعت تولید افزایش پیدا می‌کند.

اگر بخواهیم ماشین آلات پیشرفته را وارد کنیم حدود ۱۰ میلیارد تومان نیاز است اما اگر ماشین آلات را اینجا تولید کنیم با یک سوم قیمت ماشین آلات وارداتی می‌توان کار را انجام داد.

در پایان اگر صحبتی دارید، بفرمایید.

با توجه به اینکه شعار سال حمایت از تولید و کاهش تورم است، انتظار داریم مسوولان با حمایت از ما زمینه افزایش تولید را فراهم کنند، همانطور که گفتم در صورت حمایت می‌توانیم این واحد را به یک کارگاه بزرگ با برند استان تبدیل کنیم و در نهایت در خاورمیانه مطرح باشیم.

امتیازدهی